zpět na články pro uchazeče o práci

Kupředu za kariérou, o kterou stojíte

Pro uchazeče o práci

KOMPAS PRO PROFESNÍ ŽIVOT: KARIÉRNÍ PORADENSTVÍ VÁM UKÁŽE SPRÁVNÝ SMĚR


Máte vlastnosti, zkušenosti a praxi manažera? Můžete se ohlédnout za svými pracovními úspěchy, ale zároveň víte, že jste zdaleka ještě neřekli poslední slovo? Nezáleží na tom, kolik milníků jste překonali, pokud máte stále chuť jít dál. Kariérní poradenství Vám bude dobrým pomocníkem. Ujasníte si, jaké jsou Vaše cíle a co dělat proto, abyste jich dosáhli.

Kariérní poradenství krok za krokem

Co si pod pojmem ‚‚kariérní poradenství‘‘ představit, co obnáší a proč může být přínosem i pro zkušeného, léty praxe kovaného manažera, který toho už hodně zažil a viděl? Všechno začíná rozhovorem s naším specialistou. Váš obor, roky praxe, pozice, na kterých jste působili, úspěchy, kterých jste dosáhli - to o Vás neříká málo, ale rozhodně to neříká vše.


Stěžejní jste Vy a Vaše představy. Probereme je a ujasníme si, co od sebe a svojí kariéry žádáte a očekáváte. Zatímco Vy si ujasníte priority, my zjistíme víc o Vás a získáme představu, jakou pozici pro vás vyhlížet.

Co oko nevidí, to odhalí test

Z pohovoru přejdeme do online světa, kde se podrobíte psychodiagnostice. Testům totiž neozvonilo. I když máte pověst výborného manažera, letitou praxi, hromadu zkušeností a excelentní CV - ani tehdy pro Vás nejsou ztráta času. Opravdu. Jak nejspíš víte, sebepoznávání je celoživotní proces. Test Vám zabere  necelou hodinku. Zpětná vazba od psychologa pak zhruba 30-40 minut.


Zjistíte, jaké jsou Vaše silné stránky, jaké jsou Vaše rezervy (jinými slovy, na čem můžete zapracovat, termín vůbec není potřeba brát pejorativně), ověříte si, kde se nachází Váš potenciál. Psychodiagnostika je další dílek skládačky, která Vám pomůže směřovat Vaši kariéru správným směrem. Nikdo nepochybuje, že se dobře znáte. S testem se však poznáte ještě o kus lépe.

Kariérní poradenství, které Vám padne

S podklady z pohovoru a s výsledky online diagnostiky se pustíme do kariérní konzultace. Ta je stavěná každému kandidátovi na míru, dostane se Vám opravdové individuální péče. Ujasníme si, jaká je aktuální situace na trhu práce a jaké jsou Vaše možnosti. Přehled o tom, co se momentálně děje ve firmách a jaké jsou trendy při náboru zaměstnanců, Vám pomůže správně odhadnout svoji hodnotu. Není výjimkou, že se i velmi schopní a zkušení lidé podceňují a nedokáží za svou práci žádat adekvátní odměnu. Mimo jiné  Vám proto poradíme, jak jednat o mzdě a jak žádat například o zaměstnanecké benefity.


Na základě možností, které se Vám nabízí a jsou pro Vás vhodné, si stanovíme, čeho chcete ve své kariéře dosáhnout v nejbližší době. Stranou nezůstanou ani střednědobé a dlouhodobé cíle. Tak budete moci průběžně kontrolovat, jestli se Váš kariérní růst daří podle představ.

Víte, že jste zdaleka nevyčerpali své možnosti? Naopak, chcete růst, ale nevíte kam a jak? A co když máte možností víc, ale netušíte, která je pro vás ta pravá? Dohodněte si termín své kariérní konzultace u nás co nejdříve.

Mgr. Iveta Sigmundová (APROFES, s.r.o.) | 04.08.2023